Menü

Konfliktusok és konfrontációk

Konfliktusok és konfrontációk
  • Milyen konfliktusokkal találkozom?
  • Hogyan hat rám, ha ellenkező állásponttal/véleménnyel találkozom?
  • Mit teszek, hogyan cselekszem kiélezett helyzetekben?
  • Hogyan tartom meg a higgadtságomat?
  • Megoldódnak a konfliktusaim?

Feltette már ezeket a kérdéseket önmagának? Talált válaszokat, legalább részben?

 

Összhang, Harmónia, Egyensúly. És Konfliktusok.

Konfliktusok voltak, vannak, lesznek. Ha konfliktus van, nincs harmónia.

Amikor bárkivel bármilyen kapcsolatba kerülünk, kapcsolódunk, és az a kapcsolat érdemi, jelentőséggel bír a számunkra, akkor fontos, hogy megoldjuk, ha konfliktus alakul ki.

Akár munkahelyi, akár párkapcsolati, akár családi vagy baráti közegről van szó, mindannyiunk elemi szükséglete a harmónia, az egyensúly. A konfliktusok léte ezt a nagyon mély szükségletünket billenti meg, ezért meg akarjuk szüntetni. A HOGYAN azonban nem mindig egyértelmű. Ha egyértelmű, nem mindig vezet eredményre, az áhított összhangra. Az Én, az Élet ereje rendezvény egyik blokkjában a konfliktusok és konfrontációk természetével és az egyén számára elérhető megoldási módszerekkel foglalkozunk. Technikákkal, attitűdökkel és sok példával, a saját életünkből vett példákkal mutatjuk be, milyen lehetőségeink vannak az új egyensúly megteremtésére.

A megfelelő érzelmi tudatossággal bíró ember felismeri, ha érdekellentétről vagy a vélemények ütközéséről van szó, megfigyeli magát, hogyan működik a konfliktusos helyzetekben. Az önmagát magas szinten fejlesztő ember töpreng azon, hogy tudatos átgondolással, vagy természetesen célravezető-e egy konfliktust kezelni, vagy hogy hol a határ a makacsság és az állhatatosság között. Ezek mellett a kompromisszumok, az presztízs és az „engedmények vagy eredmények” kérdésköre is e területhez tartoznak.

Csákvári Éva
tréner, előadó

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan keletkeznek a konfliktusaink, mik a mélyebb okok és hogyan kezelheted hatékonyan a már kialakult konfliktusokat, figyelmedbe ajánljuk 2018. szeptember 22-23. és 29-én tartandó gyakorlatias fejlesztő workshopunkat „ÉN, az Élet ereje” címmel. Ennek keretében alaposan foglalkozunk ezekkel a témakörökkel.
További kiemelt témák a workshopon: személyes hatékonyságunk fejlesztése (érzelmi intelligencia, kommunikáció, (pár)kapcsolati kérdések, stb.), illetve saját teremtő erőnk kibontakoztatása.

Részletes információ, regisztráció: Én, az Élet ereje workshop

Uncategorized

Az Ön hozzászólása

You must be bejelentkezve hozzászólás írása